HOW TO CHOOSE SHOES FOR WINTER TIME/JAK SI VYBRAT BOTY NA ZIMNÍ OBDOBÍ

by - října 31, 2015

Dlouho jsem přemýšlela, jak tento módní koutek povedu a jakými články zaplním ono smutné prázdné místo na blogu. Již jsem vám ve welcome/uvítacím článku psala o tom, že bych tento blog chtěla vést na profesionální úrovni a psát články, které by vám mohly pomoci ve vašem rozhodování s módou či o věcech, ve kterých byste chtěly poradit. Dnešním článkem tak trochu nakousnu rubriku "Fashion"a bude se jednat o obuv.

 Spousta z vás a přiznám se i já tápete nad tím, jakou nejvhodnější obuv byste si měly pořídit na nadcházející zimní a nevlídné období. Výběr obuvi zvláště na zimní období bývá dosti obtížný a také nadcházející nákupní sezona vás může od nákupu odrazovat přelidněnými obchody. Dám vám pár dobrých rad, jak si jít najisto do obchodu s botami pro ty své. Na začátku byste měla mít určitou vizi o velikosti, stylu, funkčnosti, pohodlí, cenové relaci a popřípadě i barvy či nositelnosti. Funkčnost a cenová relace bývá u lidí nejdůležitější a pak samozřejmě i správná velikost. První čeho si všimnete, když nakupujete v obchodě s obuví, je určitě vzhled boty, poté se lidé většinou dívají na cenu a u toho si můžete ohmatat i materiál. Mým takovým menším tipem pro vás, je abyste na nákupy bot šly nejlépe ráno či dopoledne, protože pozdní odpoledne a večer může už být noha opuchlá, tudíž máte špatný odhad velikosti. Na nákupy vemte nejlepší kamarádku nebo člověka, který vám poradí a který je trpělivý. 

VELIKOST

 Důležitým bodem u výběru správné obuvi, by měla být správná velikost nohy. Pokud si toho nejste vědomi, tak každá obuv je jinak ušitá a proto vám jeden model bot může sedět a naopak tomu může být u jiného modelu, i když třeba máte oba modely ve své velikosti. Boty, které mají tvar do špičky, bych nedoporučovala nohám starším a širším chodidlům, protože by vás to mohlo po delší chůzi začít tlačit a dlouho byste v tom nevydržela. Pokud ovšem hodně toužíte po módních botách tvarovaných do špice, tak vám určitě doporučuji kožené boty, protože ty by měly povolit a už by vás nebolelo tolik, jako kdybyste si koupila boty do špičky ze syntetiky. Konkrétně u zimních bot, bych vám doporučila mít v botě při zkoušení trošinku místa a pokud je možno, tak o číslo větší či o půl čísla. Pokud si botu zkoušíte se silonkami na noze, tak vám bude pravděpodobně volnější, než kdybyste na sobě měla ponožky a vy tak můžete mít špatný úsudek při vašem výběru.

CENOVÁ RELACE

 Konkrétně kozačky a vyšší boty na zimu se pohybují v cenové relaci přibližně od 1000-a výše a určitě bych doporučovala připlatit si za kvalitu! Zaprvé proto, že vám boty déle vydrží a také proto, že vaše nohy vás celý život nosí a proto jsou nejvíce zatěžovány, proto byste jim měla věnovat i správnou pohodlnou obuv.
chanel, glamour, and shopping image

MATERIÁL

Dostáváme se k materiálu, který jsem zde ještě nezmínila. Materiál preferuje každý jiný a výběr materiálu a celkově obuvi je spojen s předešlými zkušenostmi uživatele nebo také záleží na financích. Já osobně semiš nepreferuji, protože jsem s ním měla špatné zkušenosti a tento materiál příliš v lásce nemám. Nicméně semiš je pouze hovorový název pro odborně broušenou kůži Nubuk a Velur. Oba dva názvy je semiš a jeden z nich je semiš drsnější a druhý je hladší. Omakem byste měla poznat rozdíl mezi broušenou kůží a syntetikou jen podobnou semiši. Naopak hladká kůže je na údržbu a mokré zimy a mráz nejlepší. O všechny materiály kůži i syntetiku byste se měla v první řadě náležitě starat a impregnovat obuv hlavně před prvním nošením. V zimě zvláště používat tuk a krém na boty, který se do boty vsákne a bota je tak lépe chráněna proti vlhkosti a vnějším vlivům.
drawing and fashion image

MÓDNOST

Dostáváme se k mé oblíbené části a to módě. Někteří lidé, převážně staršího věku, se do módních výstřelků nepouštějí a zůstávají u své osvědčené klasiky. Pokud jste ale módní nadšenci jako já a hledáte pokaždé něco originálního, módního a zkrátka nepřehlédnutelného a také kvalitního, tak zde přidám pár inspirativních fotografií a obrázků právě módní obuvi na toto období a třeba se právě vy inspirujete a můj článek vám pomůže se zatím bezradných běháním po obchodech. Ještě jeden takový můj menší osvědčený tip: Najděte si volný den, kdy půjdete obuv do různých obchodů obhlédnout. Zaprvé si tímto výletem do butiků uděláte představu jaké zboží jednotlivé obchody nabízejí a také si můžete vše potřebné napsat a v klidu bez koupě si můžete i boty vyzkoušet a vše pak doma promyslet. Poté si už jen zajdete do obchodu pro ty vaše vysněné. Jako další článek, pro vás připravuji opět o obuvi, tentokrát však horký trend n letošní Podzim/Zima:)

You May Also Like

0 komentářů